Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
 • Buurtbedrijf Haarlem-Oost opent haar deuren

  Dinsdag 18 juni werd het Buurtbedrijf Haarlem-Oost feestelijk geopend door Victor Verhoeven en wethouder Jan Nieuwenburg. Bewoners van de Slachthuisbuurt, Parkwijk en de Amsterdamse Buurt kunnen voortaan met vragen en meldingen over hun leefomgeving terecht aan de balie van het nieuwe Buurtbedrijf Haarlem-Oost aan het Van Zeggelenplein. Ook wordt het Buurtbedrijf een centraal punt voor vragen over werkgelegenheid in de buurt.

  Buurtbedrijf Haarlem-Oost is het eerste buurtbedrijf in Haarlem en is een gezamenlijk initiatief van de woningcorporaties Ymere, Pré Wonen en Elan Wonen, gemeente Haarlem, Paswerk en Spaarnelanden. In dit bedrijf helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee om de buurt schoon te houden, om klussen in woningen te verrichten en om bewoners te helpen met dingen die ze zelf niet goed kunnen, zoals boodschappen doen, vervoer of licht huishoudelijke hulp. In ruil daarvoor worden zij begeleid naar de arbeidsmarkt.

  Meldingen doen

  Meldingen voor het wijkteam kunnen worden doorgeven aan de balie van het Buurtbedrijf, Van Zeggelenplein 136. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Bellen of mailen kan ook via 06 – 81 33 66 68 of info@bbhaarlemoost.nl.

  Op zoek naar werk?

  Bewoners van Haarlem-Oost die gemotiveerd op zoek zijn naar werk, kunnen langskomen bij het Buurtbedrijf. Hier is een vacaturewand ingericht en wordt geholpen met het zoeken van een baan binnen een van de werktoeleidingsprojecten in Haarlem-Oost. Meewerken in het Buurtbedrijf is een goede en leuke manier om werkervaring op te doen en tegelijk trainingen te volgen en te solliciteren.

  Nieuws