Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
 • Hartstikke gelukkig in Parkwijk

  “Wat zijn we gelukkig met deze woning. We hebben het vanaf het begin zien bouwen en zijn er zo blij mee!” Jeroen en Sylvia van Stein staken hun enthousiasme over hun nieuwbouwwoning niet onder stoelen of banken. Jos Dekker, manager Wonen van Pré Wonen, overhandigde hen deze week als een van de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis, een eengezinswoning in nieuwbouwproject De Groene Linten van Pré Wonen. “We gaan hier met z’n tweeën wonen, aldus Sylvia, en kijk eens wat een ruimte. We wonen al 25 jaar in Parkwijk en wilden hier heel graag blijven. Want we kennen de buurt en de mensen die hier wonen. Nee, we vinden het fijn hier. We gaan hier niet meer weg.”

  Ruime woningen
  Net als Jeroen en Sylvia kregen deze week nog 10 echtparen de sleutel van hun nieuwe huis, bestemd voor tweepersoonshuishoudens of kleine gezinnen. De woningen hebben twee ruime slaapkamers en een zolder over de hele breedte van de tweede verdieping. De bouw van de 10 vrije sectorwoningen, die grenzen aan de Leonard Springerlaan, schiet ook al op. Deze huurders krijgen in februari de sleutel. Eén van deze woningen wordt ingericht als modelwoning, zodat deze gebruikt kan worden voor de verkoop van de vervolgfasen.

  Seniorenappartementen in tweede fase
  Als de eerste fase klaar is start Pré Wonen volgend jaar op de hoek van de Vincent van Goghlaan en de Leonard Springerlaan met de bouw van een appartementencomplex met 30 seniorenwoningen (sociale huur). Hier worden ook 13 eengezinswoningen gebouwd, zowel vrije sector als sociale huur. Hierna volgen nog 4 fasen. In 2018 is het hele project klaar.

  Stadsvernieuwing0
  Wonen in Parkwijk wordt steeds populairder. Geen wonder, want het is een mooie, ruim opgezette groene wijk, grenzend aan het Reinaldapark en toch maar 5 autominuten van het centrum van Haarlem en de uitvalswegen. Oud maakt hier plaats voor nieuw. Zoals de bijzondere eengezinswoningen, stadswoningen en appartementen in de Haarlemse School (Prins Bernhardlaan) en de fraaie appartementen van Huis van Hendrik (Berlagelaan). Als het derde grote nieuwbouwproject ‘De Groene linten’ klaar is, is Parkwijk meer dan 600 nieuwe koop en huurwoningen rijker. Een knap stukje stadsvernieuwing dus.