Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
 • Hoe werkt kant en klaar bouwen?

  9 juni 2015

  Wethouder bekijkt van fabriek tot eindresultaat

  Je hoort het steeds vaker bij nieuwbouw. Dat woningen in de fabriek worden klaargemaakt, en op de bouw in elkaar worden gezet. Ook in Parkwijk gebeurt dat, bij de bouw van De Groene Linten. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk bij modulaire bouw? Om hier inzicht in te krijgen bezocht Jeroen van Spijk, wethouder van financiën, bedrijfsvoering en ruimtelijke ordening van de gemeente Haarlem en Bob van Zijll, directeur van Pré Wonen, samen met de architect C. Brandjes vandaag de fabriek van VBK in Schagen. Hier zagen zij hoe de woningen in de fabriek worden klaargemaakt.

  Voordelen
  Prefab bouwen heeft veel voordelen. Het bouwproces is in één hand, de bouwtijd op de locatie is kort en daardoor blijft de overlast voor omwonenden beperkt. Daarnaast zijn de woningen duurzaam en ook nog betaalbaar.

  Nieuwe overeenkomst voor bouw appartementencomplex getekend
  Het eindresultaat mag er zijn. De 21 eerste eengezinswoningen van De Groene Linten zijn al bewoond. Daarnaast is een woning ingericht als modelwoning. Hier tekenden de directie van VBK en Pré Wonen in de middag de overeenkomst voor de bouw van het appartementencomplex met 31 seniorenwoningen. Hiermee wordt in het najaar op de locatie gestart.

  De Groene Linten
  Het nieuwbouwproject De Groene Linten van Pré Wonen wordt gebouwd aan de oostkant van Parkwijk, grenzend aan het Reinaldapark. 193 verouderde eengezinswoningen maken hier in 6 fasen plaats voor moderne ruime nieuwbouwwoningen; 187 eengezinswoningen en 31 appartementen voor senioren. In 2018 is het hele project klaar.